Blog 2019-03-25T19:47:31+00:00

Blog

De schrik van iedere zwangere vrouw

By | februari 5th, 2019|

Vandaag 4 jaar geleden stond ik op met bloedverlies en een hoop nattigheid, de schik van iedere zwangere vrouw. Ik was rond de 4 maanden zwanger. We hadden eigenlijk nog maar net de omgeving verteld dat we eindelijk weer zwanger waren en we ruim over de magische 12 weken heen waren. Een richtlijn welke door ons een aantal keer niet is behaald en daarom extra betekenis gaf. Twee dagen eerder had ik nog een nekplooimeting gehad. Het kleine mannetje spartelde vrolijk rond in mijn buik. Je zag de handjes en voetjes al duidelijk bewegen. Alles was goed, tot die bewuste ochtend. Vol in paniek heb ik de verloskundige gebeld. Mevrouw u kunt gerust zijn.  In deze tijd van en zwangerschap komt het bijna niet voor dat er iets fout gaat. Ik geloofde het niet, zij heeft de hoeveelheid bloed niet gezien, ging er door mijn hoofd. Ik drong aan op een afspraak welke later op de dag zou plaatsvinden. Bij binnenkomst werd ik wederom gerust gesteld, ik heb niet eerder meegemaakt dat het rond deze tijd nog fout gaat, vertelde de verloskundige. Eerst een echo, ik zag haar gezicht vertrekken, ze bleef zoeken. Ik zag een stil zwart scherm. Geen bewegingen meer, geen spartelende handjes en voetjes meer. Er was geen hartslag meer…….

Door naar het ziekenhuis, de gynaecoloog kwam tot dezelfde conclusie. Mijn man en ik konden het niet geloven. We werden zo goed als het kon voorbereid op een bevalling die de volgende dag zou plaatsvinden. Beau is stil geboren op 6 februari 2015. Helaas hebben we hem nooit kunnen registreren als onze zoon. Vanaf gisteren is er een wet ingegaan waardoor dit wel kan. Mijn man en ik hebben dan ook besloten dit van de zomer als Beau 4 jaar had moeten worden te gaan doen.

Ook al was hij nog zo klein. Voor ons heeft hij bestaan en leeft hij voort in ons hart!

 

Je hebt altijd een keuze!

By | oktober 29th, 2018|

Zelf vond ik dit altijd een zeer irritante uitspraak, hoezo keuze? Er leek altijd wel een nadeel aan een keuze te zitten. Of ik moest iemand teleurstellen, wat ik echt heel moeilijk vindt, of het betekende dat ik sommige “leuke” activiteiten moest laten gaan, of het koste me veel geld en zo kan ik nog wel even door gaan. Uiteindelijk maakte ik een keuze waarbij ik meestal mezelf wegcijferde en op de laatste plaats zette. Grenzen stellen is niet wat ik makkelijk kan, dus evenmin voor mezelf opkomen. Ik waaide met alle winden mee totdat er eigenlijk niks meer van de echte Carin overeind stond. Zonder het zelf te beseffen liet ik al mijn normen en waarden voor wat het was, had ik zelf nog wel een mening maar liet die vaak achterwege en als er een keuze gemaakt moest worden ging ik mee met de meute.

Dit is de makkelijke weg, dacht ik. Maar ik vergat dat ik altijd een keuze heb. Hoe moeilijk ook. Je kan ervoor kiezen om jezelf even op nummer 1 te zetten, om even niet af te spreken maar rust te pakken voor jezelf. Om maar niet die vriendin te zijn die het cadeautje maar weer regelt of dat feestje organiseert. Ja dacht ik, ik ben er even klaar mee, ik mag voor mezelf op komen………………Toen kwam de Ja maar. Ja maar als ik het niet regel gebeurd er niks, Ja maar als ik niet naar die afspraak ga vinden ze er van alles van, Ja maar als ik dat feestje niet organiseer mis ik een leuke avond.

Ja aan iedere keuze zit vaak een gebeurtenis wat je mag accepteren. Maar er zijn meerdere wegen naar Rome heb ik geleerd. Als je even rust pakt en alles van een afstandje bekijkt, zie je dat als je even niet het voortouw neemt sommige zaken vanzelf geregeld worden. Je vriendin begrijpt het echt wel als je een keertje niet wilt afspreken of je afspraak een weekje wilt verzetten. En dat feestje organiseer je gewoon als je er wel zin in hebt of je doet het samen met iemand zodat je niet alles zelf hoeft te doen.

Een keuze heb je altijd, nu zijn dit wat makkelijke voorbeelden, maar je hebt ook een keuze bij de moeilijke gebeurtenissen in je leven. Deze keuzes maak je niet zomaar, maar blijf er ook niet in hangen. Jij bent de enige die iets kan veranderen, namelijk door een keuze te maken!

Met welke gedachten ben jij vanochtend op gestaan?

By | augustus 27th, 2018|

Er zijn van die ochtenden dat je wakker wordt en gelijk uit je bed wilt springen, zin hebt in de dag en direct aan de slag wilt. Maar er zijn ook ochtenden dat je nog even wilt blijven liggen, nog geen zin hebt.  Je ligt zo lekker, het regent buiten en wilt liever gewoon nog even slapen. Dit wisselt vaak per dag en soms per week. Afhankelijk waarmee je jezelf bezig houdt en bent. Ik heb echter een tijd gehad dat ik geen zin had om uit me bed te komen, niet omdat ik zo lekker lag, maar omdat ik dagelijks met tegenzin naar mijn werk ging. Mijn hele lijf zij dat ik een verandering nodig had, weerstand liet zich zien in de vorm van vermoeidheid en ik kon me er bijna niet toe zetten om mijn bed uit te gaan. Er speelde van alles in mijn leven. Ik wilde eigenlijk verandering in werk, ik spoot me vol met hormonen om onze kinderwens in vervulling te laten gaan en werd dagelijks geconfronteerd met dingen waar ik eigenlijk niet achter stond over mijn gemoedstoestand nog maar niet te spreken.

Mijn gedachten vonden dat ik moest, het was mijn plicht, het was niet zo erg, er komt vast weer een tijd dat “het leven” weer leuker werd. Het was een teken aan de wand, er moet verandering komen in mijn leven op verschillende gebieden. Maar hoe en wat dan? Dit gebeurd niet van vandaag op morgen en dit heb je ook niet altijd zelf in de hand. Ik ging met mezelf  zoeken naar dingen waar ik invloed op had maar kwam continue weer terug op het punt waar ik begon. Mijn gedachten en mijn ego hielden me tegen en lieten mijn hart niet spreken. Een dergelijke zoektocht is moeilijk om alleen te doen omdat je gedachten je soms beperken in de dingen die je eigenlijk wilt en wenst.  Durf jij de stap te wagen om in gesprek te gaan met jou gedachten? Durf je eerlijk en open te kijken naar  je hart om te kijken wat die te zeggen heeft? Ga het niet uit te weg een breng rust in je leven. De gedachten zijn van jou, maar je bent ze niet!

Genoegen nemen met minder

By | augustus 23rd, 2018|

Vaak lezen we over mensen die hun passie leven en hun hart volgen. Mensen die doen waar ze in geloven en van dromen. Ook ik ben bezig dit te doen, echter lezen we vaak niet dat als je iets doet wat je graag wilt en waar je hart ligt hier ook consequenties aan verbonden zijn. Je leven omgooien gaat niet van vandaag op morgen. Het is een proces waarin je langzaam gaat geloven en waar je stap voor stap naar toe werkt en groeit. Je hart volgen en je passie leven betekend ook dat je mag gaan accepteren dat niet alles kan en dat je keuzes moet maken in het leven. Dit kunnen kleine dingen zijn, maar ook grote beslissende zaken komen aanbod. Dit is vaak hetgeen wat mensen tegen houdt of tegenop zien van te voren. Echter ben ik er achter gekomen dat als je op het juiste pad zit de keuzes makkelijker te maken zijn omdat je een doel hebt waar je in geloofd. Als startende ondernemer spring je in het diepe niet weten wat er komen gaat. Natuurlijk geloof je in je dienst en je bedrijf, maar dit mag ook de tijd hebben om te groeien, het mag zijn eigen weg vinden. Ik heb beslissingen moeten nemen die niet alleen bepalend zijn voor mij, maar ook voor mijn gezin. Deze beslissingen neem je samen en je gaat op zoek naar andere alternatieven. Op zoek naar een ander leven wat net zoveel of meer voldoening geeft dan het oude. En nieuwe weg, nieuwe uitdagingen het verijkt je leven. Genoegen nemen met minder om je droom te verwezenlijken, daarom heb ik het dure abonnement van de sportschool opgezegd en mijn hardloopschoenen uit de kast getrokken 😉

Een kind krijgen is niet altijd vanzelfsprekend

By | augustus 20th, 2018|

Wat een prachtige foto van deze baby welke voort is gekomen uit een lang traject met naalden door de IVF behandelingen. Het geeft aan dat een kindje krijgen niet altijd van zelfsprekend is.

Soms lijkt een IVF, IUI of ICSI behandeling allemaal normaal in onze maatschappij. Als het niet lukt om een kindje te maken gaan we naar het ziekenhuis en dan komt het goed, want daar is immers zoveel mogelijk. En ja dat is ook zo, onze medische wereld is zeker al ver op dit gebied. Maar is het normaal dat een vrouw zoveel spuiten in haar lichaam moet zetten, is het normaal dat ze dan vervolgens met alle hormonen in haar lichaam gewoon moet functioneren en net doen of er niks aan de hand is? Tuurlijk heb je veel over voor je kinderwens, je doet er alles voor dus ook een traject ga je niet uit de weg en dit soms jaren lang zonder enige garantie.

Helaas lukt het niet bij iedereen om via deze weg een kindje te krijgen. Daar denk je liever niet aan, je blijft positief en dus zet je alles op alles voor die ene wens. Voor een ieder in het ziekenhuis spreid je je benen en ook dat vind je uiteindelijk normaal. Maar normaal, wat is normaal? Het is normaal dat je deze behandelingen zwaar vind, dat je stuitert van de hormonen, spontaan begint te huilen van het minste of geringste en soms zo wanhopig en verdrietig bent als je weer ongesteld bent geworden dat je niet meer weet waar je het zoeken moet.

Lieve vrouw dat is normaal en erken dat. Je bent sterk je kan het aan, maar je mag er ook zijn met je verdriet en alles wat bij de kinderwens komt kijken. Een traject gaat gepaard met hoop en angst en alles daar tussenin. Het mag er allemaal zijn.

https://nos.nl/artikel/2246650-4-jaar-proberen-3-miskramen-1616-prikken-en-nu-eindelijk-de-babyfoto.html

Zoekende

By | augustus 13th, 2018|

 

 

De afgelopen jaren ben ik zoekende geweest naar wie ik ben en wat ik wil en wens in dit leven. Door omstandigheden kwam ik er achter dat ik eigenlijk niet de dingen deed waar ik blij van wordt. Ik deed ze omdat ik dacht dat dit van me verwacht werd of omdat ik zelf vond dat dit het beste voor me was. Zo hoort het toch gewoon! Echter liep ik weg van wat ik echt wil en wens, beperkende gedachten brachten me elke keer weer terug bij een kruispunt , waarna ik elke keer weer de verkeerde afslag nam. Mede dankzij mijn opleiding als levenscoach ben ik erachter gekomen, wie ik van nature ben en waar ik blij van wordt, waar mijn passie ligt. Nu kan ik voluit leven en uiteraard val ik weleens terug in mijn oude patroon, maar ik herken het nu en kan weer bewust de juiste richting kiezen.

Ben jij ook opzoek naar jezelf en weet je soms niet welke afslag je nu het beste kan nemen? Een coach kan samen met jou opzoek gaan naar jij innerlijke doel, je passie en de dingen waar je blij van wordt.